Fågelsjöns kennel

Välkommen till Fågelsjöns kennel

 

 

hemsida front          

                                            

Jag som startade kenneln 2006 heter Weronica Bengtsson och bor i Finspång, Östergötland tillsammans med min man, våra barn och hundarna Dolly och Prillan. Min första Tollare eller Nova Scotia Duck Tolling Retriever som rasen egentligen heter skaffade jag mig 1998 och sedan dess har jag varit fast i dessa glada, charmiga och busiga små röda rävar. Den första kullen föddes 2006 efter Rödrävens Snödroppe, Sissel och där behöll jag den enda tiken Enya. Flocken utökades med Meja som jag köpte 2009 och sedan Dolly född 2017. Prillan är senast in i flocken och föddes i februari 2020. Den mesta tiden ägnas åt apportering men tollaren är en mångsidig hund som älskar det mesta vi hittar på som till exempel viltspår, rallylydnad och en del utställningar.

Jag driver numera kenneln ihop med min kompanjon Malin Goding som har hängt med enda sedan starten! 

Jag heter som sagt Malin Goding och bor också i Finspång tillsammans med min man och dotter. Jag har just nu två tollare, Klura och hennes dotter Bonus som båda är från Fågelsjöns. Min första tollare var från Lönnlövets kennel och var född 2003. Jag har fastnat helt för jaktapporteringen och ställer ut på enstaka utställningar. Bonus och jag brukar även vara med som apportörer vid praktisk andjakt. 

Tollaren är en arbetshund som kräver att få arbeta med huvudet annars blir den många gånger odrägliga att ha hemma. Vi strävar efter att föda upp hundar som ska fungera både i vardag och som arbetskamrat, vi letar efter hanar som kompletterar våra tikar och som kan väga upp de svagheter som finns hos dem. Vi avlar bara på kombinationer som vi själv vill spara något av. Det finns inga felfria hundar, men det finns väldigt många med goda egenskaper som för rasen vidare...något vi båda är överns om!
1

 

Bildspel

 

 

Besökare idag: 7
Denna månad: 116
Totalt: 41210