Fågelsjöns kennel

Blogginlägg

Gott Nytt År med en sammanfattning av 2016!

2016 kunde ha börjat bättre då Ozzy (Fågelsjöns Alfasi-Merlot) hade fått somna in strax innan årsskiftet och Meja fick livmoderinflammation istället för tänkta valpar. I juli fick även Wilma (Fågelsjöns Kayo) somna in alldeles för ung i cancer…

Wilma Wilma

Positivt var att alla ur Synonymkullen blivit röntgade och att Knixa (Blazing Fowlers Det Kitty) och Charlie (Tollarbos Charlie Mikkel Gutt) fick till fina parningar som resulterade i en kull valpar 19 mars då det föddes 5 tikar och 3 hanar.

pizap.com14603126372581 Hållfarkullen

Första resultatet stod Fågelsjöns Ordna (Freja) för som tillsammans med matte Caroline fixade uppflyttning i bruksspår i mars! I april debuterade Karin och Morris (Fågelsjöns Händig) på workingtest och fick ihop full pott på tre av rutorna! Den första maj slog Anna-Karin och Flora (Fågelsjöns Stjärnfall till och tog en 1:a HP i nybörjarklass på Tollingjaktprovet i Gusum! Helgen efter fixade Jenny och Deema (Fågelsjöns Kirra) en snygg 1:a nkl på retrieverjaktprov och dagen innan tävlade de i tävlingslydnadsklass 3 och fick ihop 274 poäng och ett förstapris! Samma dag slog Emma och Deemas kullbror Cisco (Fågelsjöns Fyndig) till och tog en pinne i hoppklass agility!

Flora-tjp2 Flora

I juni tog samma ekipage (Emma & Cisco) storslam på agilityplan och fick med sig ännu en pinne i hoppklass och kunde flytta upp en klass och två pinnar i agilityklass. De tävlade också rallylydnad i fortsättningsklass med fina 91 poäng Kullbrorsan Vito i Finland (Fågelsjöns Finurlig) med matte Noora i kopplet sprang hem ett CERT på utställning. Syster T'esha (Fågelsjöns Fixa) med matte Jacqueline vann lydnadstävlingen (Beginner class ) i Tyskland med 289,5 poäng!  Mamma Meja (Arbetsviljans Fågelbärlöv) och jag tog oss i kragen och tävlade rallylydnad och fick med oss det sista kvalificerande resultatet i avancerad klass!

Cisco-pinneklass2 Cisco

Vi hade även kennelhelg i juni och hade hjälp av Sanna Hallgren (Aktivivas kennel) som drillade oss i apporteringsövningar.

I juli slog Emma och Cisco till igen med en första pinne i hoppklass två och en pinne i klass 2 agilitylopp! T'esha och Jacqueline startade på workingtest i Tyskland med snygga poäng och fick med sig ett tredjepris hem.

Augusti startade i Ockelbo med att Malin och Klura (Fågelsjöns Klura) startade i öppenklass på tollingjaktprovet. Första starten resulterade i en 2:a och andra starten en 3:a!
Helgen efter var Tollarspecialen, som i år gick av stapeln i Forsvik. Resultaten blev:

Hållfarkullen:
Fågelsjöns Cauchy "Leia" med matte Julia - valputställning (söndag) 
Det gick ju jättebra med en nervös matte i änden av kopplet. Leia blev placerad 3:a av 15 stycken i valpklass 1 bakom sina halvsyskon från Agrosofens!
Fågelsjöns Mises "Molly" med matte Karin- valputställning (söndag)
Debut i valpklass 1 tillsammans med nervös matte. Molly tyckte det var lite otäckt men kom över det med hjälp av lite coaching utanför ringen och en kanindummies. Fick en jättefin kritik!

Stjärnkullen:
Fågelsjöns Stjärnklar "Icky" med matte Camilla - Tollingjaktprov (fredag) & utställning (söndag) På tollingjaktprovet fick han en 3:a och fin kritik och har många goda egenskaper, med lite finsip kommer det räcka till ett högre pris. På utställningen fick han också fin kritik men blev oplacerad i jaktklass bland 28 hanar!
Fågelsjöns Stjärnskott "Saga" med matte Viktoria- Arbetsprov (fredag)
Saga inledde med jättefina poäng i de tre första rutorna (19+10+16) sedan tjuvade hon och blev nollad. 45 poäng och placering 40 av 78.

Synonymkullen:
Fågelsjöns Fixa ” T'esha” med matte Jacqueline - Lydnad (lördag), Arbetsprov (fredag)& Utställning (söndag) Ekipaget som deltog i flest grenar och det gick ju också bra! På arbetsprovet fick de ihop 82 poäng och är därmed kvalificerade för nästa klass nästa år! De fick 18 poäng i 4 av rutorna och 10 poäng i en ruta (20 poäng är max) De placerade sig 11 av 78 stycken. På lydnaden räckte 152 poäng ihop till ett andrapris och på utställning fick hon fin kritik men blev oplacerad bland 57 tikar i öppen klass.
Fågelsjöns Fyndig "Cisco" med matte Emma - Lydnad (lördag) & agility (fredag)
Var med och tävlade i både lydnad och agility, jag hann titta på agilityn och han är sjuhelsikes snabb, fokuserad och tyst! Kul att få se
Fågelsjöns Händig "Morris" med matte Karin - Tollingjaktprov (torsdag) & utställning (söndag) Morris tyckte att tolling var överskattat och var mer sugen på att hämta ankor. Matte fick honom till ett godkänt tollingarbete men då gick hunden upp i varv och var för hård på en and... På utställningen ställdes han i diskvalicerande fel-klassen eftersom han är lite övertecknad och placerade som 4:a av 10 hanar!
Fågelsjöns Kirra "Deema" med matte Jenny- Tollingjaktprov (lördag) Debuterade i öppenklass och hade en del strul men blev belönad med ett tredjepris!
Fågelsjöns Klura "Klura" med matte Malin - Tollingjaktprov (lördag)
Klura såg spöken i skogen och blev lite för påverkad så Malin valde att bryta. Med det arbete de gjorde blev de belönade med Domarens val av Curt Lundström!
Fågelsjöns Ordna "Freja" med matte Caroline - Lydnad (lördag)
Freja var hunden som hade roligast på lydnadsplan berättade matte för mig  et roliga räckte ihop till 138 poäng och ett 3:e pris!

TeschaT'esha

Fågelsjöns Stjärnglimt - Atlas fick snällt stanna hemma med höggravida matte och passade på att starta i viltspår 2 gånger! Det gick ju också superbra så med 2 stycken 1:or i öppenklass är nu viltspårschampionatet klart och Fågelsjöns har sin första CHAMPION!!
Brorsan Vitos husse och matte var tvungna att jobba hemma i Finland men tog sig iväg till utställning och fick ännu ett CERT och blev Bäst i ras!


Under hösten ramlade det in många fina resultat!

Fågelsjöns Händig "Morris" med matte Karin startade Tollingjaktprov i Ånnaboda och fick med sig en fin 2:a! Fågelsjöns Stjärnklar "Icky" med matte Camilla startade på Tollingjaktprov i Nynäshamn med samma resultat.

 Fågelsjöns Fyndig "Cisco" med matte Emma startade i lagtävling på agility och fick med sig en pinne där med! Fågelsjöns Fixa ” T'esha” med matte Jacqueline startade på ett antal lydnadstävlingar i Tyskland och fick fina resultat med förstapris och Domarens val.

Fågelsjöns Mises "Molly" med matte Karin var på valputställning och blev BIR-valp med fin kritik. Kullsyster Fågelsjöns Cauchy "Leia" med matte Julia var i Åstorp på utställning och blev också BIR-valp!

Vito i Finland (Fågelsjöns Finurlig) med matte Noora i kopplet sprang hem ännu ett CERT på utställning och blev därmed Fågelsjöns andra Champion och kan titulera sig med FI CH Fågelsjöns Finurlig!

Under vintern har Fågelsjöns Nova ”Nova” fått valpar på Öveshults kennel tillsammans med Arbetsviljans Flinta ”Svinto” och Fågelsjöns Händig ”Morris” har parat Vixen på Renarder´s kennel som förhoppningsvis får en kull valpar i februari.

Om vi ser framåt mot 2017 hoppas jag att Klura får en kull valpar under sommaren, jag tror jag har bestämt vilken hane det blir  . Själv har jag tänkt starta Meja på Tollingjaktprov under hösten samt  på den nya mästarklassen i rallylydnad. Tanken är att det ska bli en valp i huset under 2017 vilket jag ser fram emot. I övrigt fortsätter jag att hålla tummarna för att alla Fågelsjöare får vara friska och hela samt att lilla Milla (Fågelsjöns Mohr) fortsätter att fungera fint på sin rehabträning efter armbågsoperationen. 

Vito Vito

pizap.com14831043757801

 

 


23-24/12

Fler julhälsningar!

Deema-jul

I lucka 23 återfinner vi mig, Fågelsjöns Kirra, även kallad Deema! I julklapp fick jag en lillasyrra vid namn Vim, TheLook Sprightly Vim, hon är rätt cool faktiskt då hon avgudar mig!

I övrigt jobbar jag med att träna inför jaktprov i vår och elitlydnadspremiär! Världens klokaste, snällaste hund påstår matte att jag är!

Jag bollar vidare till alla och öppnar upp för julhälsningar i morgon!

God Jul från oss! /Jenny

 

King-jul

I dagens lucka 24 december hittar vi King (Fågelsjöns Neuber). Vi är så glada och tacksamma över att just den här krabaten blev vår hund. Det var en vacker majdag vi hämtade hem vårt lilla knyte och man bara kände kärlek och lycka. Nu är det december och är redan en stor hund som skänker oss mycket glädje och sprider trivsel omkring sig. Han är så härlig,glad,pigg,läraktig o påhittig, viljestark o så busig förståss.Busigheten kan gå över styr ibland och listan kan göras lång ...på de saker King tuggat sönder.Läppstift, stegräknare,toffla,sko,mattfransar,fjärrkontroll och allt i pappersväg. Vi har gått valpkurs och skall fortsätta med lydnad och även nosa på agility o sök. Från att ha varit vild som valp är King nu lite mer sansad samt börjat vakta huset om natten.Han vill vara nära och hänger med på det mesta, en riktigt fin kompis.Samtidigt självständig och gör sina lovar på tomten utan att dra iväg.Ofta får man höra kommentarer från främmande människor som "Åh, vilken fin hund", tror det beror på att han ser så glad och alert ut. Nåväl, ser framemot att träffa King's syskon.

Önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År /Gunilla

 

Freja-jul

God Jul från Fågelsjöns Ordna - Freja med familj! Freja är allt man kan önska sig i en hund, min bästaste vän i hela världen, tack snälla för att jag fick äran att ta hem denna prinsessa! 👑 Detta året har vi tränat, gått utbildningar och hållit kurser för att nästa år satsa på tävlingar! Ser fram emot att träffa alla på kennelträffen i janurari! /Caroline

Teescha
We hope you all had a great Christmas! (Fågelsjöns Fixa "T`esha") / Jacqueline


17-22/12 + valpar

Vi börjar med att gratulera Fågelsjöns Nova som fått valpar hos Emelie och David på Öveshults kennel! Nova är Enyas dotter och pappan till valparna är Arbetsviljans Flinta, Svinto som är efter Meja

Nova-valpar

 

Sedan har vi de fina kalenderfotona från Facebook!

I dagens lucka - den 17 december - vill Knixa (Blazing Fowlers Det Kitty) dela med sig av en bild av 2014 års bästa julklapp! Ett dummysök på självaste julaftonsmorgon! Gissa om prinskorven och julskinkan smakar bra efter en sån start på dagen. Efter ett år med valpfokus ser vi fram emot att ta oss tillbaka på tävlingsbanan igen! /Tove
Knixa-jul

 

Den 18/12 hittar vi Ziva i julkalendern!

Sedan Ziva kom till oss i maj har hon redan hunnit ge våra liv så mycket fint. Hon sprider så mycket kärlek var dag och får oss att landa och komma ner på jorden med hennes varma blick. Hon får oss att se det stora i det lilla - en gåva som vi är så tacksamma för.

När Ziva var liten var hon väldigt(!) busig och vild. Hon ville helst inte sitta i mattes eller husses knä - det var så tråkigt tyckte hon! Men Ziva har mognat lite och är numera extremt gosig och närgången. Hon vill helst ha kontakt och ligga på våra fötter hela tiden. Bästa stunden på dagen är när matte och Ziva tar en eftermiddagslur i soffan, tycker iaf matte! 😉 Trots att hon lugnat sig lite med åldern så har hon ändå sin busiga sida kvar. Särskilt kul är det att sno handskar och springa iväg med! 😏

Ziva lär sig snabbt och hon och husse är duktiga på apportering. Hon lyssnar bra på oss och är väldigt ivrig på att lära sig nya saker!

Det är många hjärtan som klappar för Ziva - våra familjer och vänner älskar henne! Och Ziva älskar dem också! Hon har t.ex. botat min mammas starka hundrädsla som hon burit på sedan hon var barn. Det är fint att se.

Vi önskar er alla en riktigt fin jul och ser fram emot att ses framöver!

Julkram från oss! /Elisa

Ziva-jul

 

Idagens lucka 19/12 hittar vi Molly (Fågelsjöns Mises)

Då vi saknar snö, fick det bli ett kort inomhus med lite juligt tema.

I maj flyttade Molly in hos oss. ... Hon är en envis, bestämd fröken till yrväder. Hon kallades för torped som liten, vilket hon har kvar dvs mycket motor som jag försöker ta vara på. Hon har förstått det mysiga i att ligga nära å pussas, gärna i ansiktet mer än matte vill.

En av bästa kompisarna är en av våra katter. Med tiden har hon blivit mer vaktig efter att hon blev enda hunden här hemma och hon låter jättestor, fattar inte vart allt ljud kommer ifrån.

Molly har under året varit på två utställningar och fått fin kritik, jag har även gått grundkurs i apportering med henne vilket hon älskar.

Hon är en lyhörd, lättlärd hund som vill mycket, vilket jag tror vi kommer kunna nå mål vi inte visste att vi kunde.

I framtiden blir det fler utställningar och även mer apportering. Vem vet vad framtiden ger.

Vi önskar alla en riktigt god jul och ser fram emot att ses framöver/ Karin

Molly-jul

 

I dagens lucka 20 december hittar vi Ronja (Fågelsjöns Tresca). Hon har tagit en tillfällig paus i allt julstök. Soffan är då favoritplatsen.

Ronja har sedan hon kom till Örebro i maj hittat olika favoritplatser. I trädgården runt huset känner hon sig trygg. På skogsrundan kan hon springa lös så att öronen fladdrar. I Kilsbergen, strax utanför Örebro har Ronja hittat ett par sjöar att simma i. Vissa dagar får Ronja följa med husse till kontoret. Där finns det fler att hänga med.

För några veckor sedan började Ronja vara hos en dagmatte två dagar i veckan. Där finns det gott om hundkompisar att busa med /Kent

Ronja-jul

 

I dagens lucka 21/12 hittar vi en hälsning från Miller (Fågelsjöns Larsson Miller) som kom till matte och husse i maj ! Miller har sedan första stund skänkt mycket glädje och värme till oss i familjen och vunnit mångas hjärtan.

Miller är en en stilig och kaxig liten gosse. Han är en liten kille med stor personlighet och lika envis som både matte och husse! Han älskar snön och vintern här uppe i norr och skulle helst av allt vilja vara utomhus hela tiden.

Om dagarna då matte ...och husse jobbar förgyller Miller mormor och morfars tid om dagarna och hittar på mycket bus med pensionärerna .

Miller är en smart kille som lär sig mycket snabbt! Under de månader som gått har vi tränat en del apportering och sök som han är mycket duktig på ! Husses förhoppning är att Miller så småningom ska kunna hitta kantareller i skogarna här uppe. Miller visar ett stort intresse för fåglar och under 2017 är förhoppningen att vi ska genomföra jaktprov och fortsätta träna inför det .

Miller tillsammans med husse och matte önskar er alla en riktigt god jul! /Joanna

Miller-jul

 

I dagens lucka den 22 december sitter Fågelsjöns Klura med en apelsin i munnen.

Det är något hon gör och kan inte rå för, men måste visa "apporten" som är funnen.

Klura snart inne på sitt tredje år har gett mig några extra gråa hår 😅men...

Jag ger inte upp för när det väl sitter blir jag stolt som en tupp, och vem vet 2017 kanske blir vårt år...

Klura och matte ser fram emot ledighet så vi kan damma av träningsattiraljerna under några dagar! Vi kanske ses något?

God jul och ett gott nytt år!!! Kram och ta hand om er /Malin

Klura-jul15-16/12

Kalendern fortsätter!

Charlie
I dagens lucka i kalendern  (15/12) kommer varma julhälsningar från Charley Mikkels Gutt!
En extra julhälsning till alla  sina småttingar i Hållfare kullen😍
Vi ser mycket fram o följa er nästa år!
Och själv ska han o hans matte försöka få tillbaka den underbara teamkänslan vi haft med denna goaste lilla nallebjörn och ta den med oss ut på tävlings banorna.
/ Monica Van Leuween

Leo-jul
I dagens (16.12.16) lucka är den Fågelsjöns Hooke/Leo som hälsar en härlig jul!
Leo var tidigare ingen mysare och förstod inte grejen med att ligga i soffan, men har den senaste månaden insett att det kanske inte är så dumt att ligga i knät och bli kliad på magen ;)
Våra förhoppningar för det nya året är att den 1 maj premiärdelta i sjöfågeljakten och utvecklas ytterligare inom apportering. Han är en underbar individ och matte och husse får snällt finna sig i att dela honom med både "farmor" och "mormor" (våra resp. mammor 😅).
/Josefin Kewin


Kalender 13-14/12

Vi har startat en kalender på Facebook i gruppen Fågelsjöns kennel
De två första luckorna ser ut så här!
pizap.com14815714886011
I dagens lucka (13/12) Finns tanterna Meja, Arbetsviljans Fågelbärlöv och Enya, Fågelsjöns Alinca-Tagra som finns hemma hos mig. Meja är född 2009 och Enya 2006 så de ska väl numera räknas som pensionärer men... det har de inte riktigt fattat själva. Enya älskar fortfarande att jaga om hon får chansen och gör det gärna högt och ljudligt även på grannens katt till mattes stora förtret. Meja är bästa tennisbollsfinnaren och lyckas ALLTID att hitta en tennisboll vid tennisbanorna här i området oavsett årstid. Matte räknar med att hon ska hålla som tävlingshund ett tag till och ska ta sig i kragen och starta rallylydnad i vår och öppenklass jaktprov under 2017. /Weronica Bengtsson

Leia-kalender

I dagens lucka (14/12) hittar vi Leia, Fågelsjöns Cauchy som snart är 9 månader gammal.
10 dagar kvar till julafton... Och här skickar en underbar liten tollartomteflicka sina varmaste julhälsningar till er! Snart får hon uppleva sin första jul, och förhoppningsvis även snö om den når hit till Skåne också.
  Vi ser med förväntan fram emot det kommande året, Leia utvecklas varje dag och målet är a...tt husse startar lydnadsklass 1 till sommaren och att kamma hem fler rosetter med matte i utställningsringen! Efter att ha gått en grundkurs i höstas och tagit hundkörkort tänkte vi delta i fortsättningskursen samt testa på lite agility småningom. Vi ser fram emot tollarspecialen nästa år, och hoppas på att träffa er alla där! Leia skänker oss otroligt mycket glädje var dag, är lättlärd men busig, och vi är så glada att ha ett tillskott vid julbordet i år! ❄🎄🎁 /Julia Westerberg

 

Nyhetsblogg

Wronkan_hundar

Blogghistorik