Fågelsjöns kennel

Blogginlägg

Gott Nytt År - sammanfattning av 2015

 

Family Picture Frame - 2zxDa-2M6dh - normal

Sammanfattning av 2015

2015 började inte så roligt eftersom vi missade Knixas höglöp och det blev ingen parning mellan henne och Sienna. På nästa försök blev det tyvärr ingen direkt parning heller så hon får en ny chans under 2016, annars finns det någon mening med att hon inte vill bli parad och då är det så…

Januari, februari och mars brukar vara lugna tävlingsmånader men Jenny och Deema hann med både utställningsdebut och lydnadsdebut med två fina toppresultat i klass 1. Anna-Karin och Flora var även de iväg och visade upp sig i utställningsringen med fin kritik. De var även på workingtest och fick ihop fina 82 poäng och en 7:e-placering i nybörjarklass!

I April visade Jenny och Deema att det där med lydnad är plättlätt och håvade in sista ettan och kunde därmed titulera sig Lp I Fågelsjöns Kirra. Camilla och Icky firade 2-årsdagen med att starta på workingtest och fick ihop fina 73 poäng! I slutet av månaden debuterade Malin och Klura samt Viktoria och Saga på tollingjaktprovet i Gusum, som i år var isfritt! Klura visade var skåpet skulle stå och tog en fin 1:a för Curt Lundström och blev provbäst i Nybörjarklassen. Saga debuterade med att visa att fåglar var bra mycket mer intressant än tollingen så det blev inget pris då.

Maj startade med dunder och brak då Anna-Karin och Flora startade på B-prov och fick supersnygg kritik och en fin 1:a av Bitte Sjöblom! Jenny och Deema vann klubbmästerskapet i lydnad och hann även med att starta appellspår som resulterade i fina poäng som gav uppflyttning till lägre spår. Wilma och Malin smygstartade officiellt på agilitytävling och gjorde det med bravur och fick därmed med sig en pinne och klassvinst hem! Cisco och Emma debuterade i rallylydnad och fick fina 93 poäng och sin första godkända runda i klassen. Tove och Knixa knep den sista åtråvärda rundan i avancerad klass i rallylydnaden och kan numera titulera sig RLD N RLD F RLD A Blazing Fowler´s Det Kitty! Jag och Meja tog vår första godkända runda i samma klass. Vi hann även med en kennelträff i ösregnet. Jag hade lovat att vi skulle ha vattenträning och det kan jag lova att vi fick! Det regnade i princip konstant men det blev nyttig träning för både ägare och hundar... Mycket linjetag och dirrigeringsträning med knepiga igångar och uppgångar, men även markeringar och en kennelmamma som rodde omkring i en båt och störde under tiden!

Juli startade med en träningsdag med ett helt gäng valpköpare där vi körde jaktprovsupplägg med fågel samt tränade simning och gick viltspår. Det var betydligt bättre väder den här gången! Atlas och Kristina slog till med ett förstapris i viltspår sommarens varmaste dag och Noora och Vito startade på jaktprov (apporteringstest) i Finland och kan numera titulera sig med NOU I Fågelsjöns Finurlig! Juli månad avslutades i Ockelbo som start för en intensiv vecka med massor av hund inför specialen. I Ockelbo svävade uppfödaren på små moln när Malin och Klura slog till med två snygga 1:or varav en med hederspris och Camilla och Icky fick en snygg 2:a på sin debut på tollingjaktprov!

Augusti inleddes förstås med specialen i Sälen och vi slog rekord med antal hundar anmälda från Fågelsjöns. Här kopierar jag rakt av vad som redan skrivits för det tåls att upprepas!

Jenny & Deema  som fick en 1:a på Tjp och blev provbäst i den rutan. Dessutom blev hon bästa juniortik på utställningen  samt BIM-junior! De slog även till och blev 2:a i kampen om juniortollarmästartiteln!

Malin & Klura tog sin fjärde 1:a på raken på Tjp!

Noora & Vito blev placerade 2:a bland alla juniorhanar! De startade även tjp men Vito var lite för påverkad av situation

Jacqueline  & T'esha fick fin kritik och fick HP bland juniortikarna och tävlade även för första gången i lydnad och fick  ihop ett 3:e pris! De startade även rally men diskade sig 

Caroline & Freja kom upp på en snabbvisit för att starta lydnad för första gången och fick ihop ett 2:apris!

Kristina & Atlas fick 79 poäng  på workingtestet och får därmed starta öppenklass. De tävlade även rallylydnad men fick lite för mycket avdrag på poängen. På utställningen fick de fin kritik och Hp!

 Camilla  & Icky startade på workingtest och fick ihop 86 poäng och är kvalificerade för öppen klass 😊 På utställningen fick de fin kritik och Hp!

Anna-Karin & Flora startade tjp och fick trots en skendräktig Flora ett 3dje-pris och var med och tävlade om juniortollarmästartiteln. På utställningen fick de fin kritik!

Viktoria & Saga startade tjp men Saga ville inte tolla ordentligt så det blev för dagen inget pris

Malin & Wilma startade rallylydnad men diskade sig när matte klappade hunden i honnören. De startade även agility och hade väldigt roligt men diskade sig på svåra banor.

Som kuriosa kan jag säga att det inte är tomten som är far till alla duktiga och snygga barn utan det är Ozzy, Fågelsjöns Alfasi-Merlot. Förutom alla snygga Fågelsjöare  (Deema, Vito, Klura, T'esha och Freja) så är han även pappa till årets Tollarmästare Arbetsviljans Hallongrotta (Anna Fredriksson) och morfar till årets juniortollarmästare Arbetsviljans Tigerkaka (Elisabet Nordqvist)  Dessutom är han pappa till Arbetsviljans Kolakaka (Susanne Stjernfeldt) som blev bästa diskvalificerade hane och BIM-disk. Han är också pappa till Agrosofens Kära hjärtanes som placera sig 3:a i kampen om juniortollarmästartiteln!  Mejasonen Svinto -Arbetsviljans Flinta ( Kenth Fredrikssonksson) placerade sig 4:a i jaktklass  hanar!

I September fixade Cisco och Emma sin sista runda i Rallylydnadens nybörjarklass och fick titeln RLD N Fågelsjöns Fyndig! Deema och Jenny startade i lydnadsklass två och fick ett fint förstapris med sig hem.

I Oktober hade vi BPH (Beetende och personlighetsbeskrivning-hund) på Deema, Cisco, Morris, Pyssel och Klura och syster Freja gjorde MH. Pyssel och Bosse fixade anlagsklassen i viltspår och T`esha och Jacquline debuterade i lydnad i Tyskland och fick ett andrapris med sig hem. Vito och Noora var med på den Finska Tollarshowen och vann young dog class! De hann även debutera i working class helgen efter och blev 4:e placerad med excellent. De debuterade även i lydnad där de fick superfina poäng och HP på båda starterna! Cisco och Emma gjorde succé på sitt första klubbmästerskap där de blev klubbmästare i lydnad och kom på 3:e plats i rallylydnaden!  Klura lyckades också bli huggormsbiten men som tur är så slutade det bra!

November var Ciscos månad då han och matte Emma debuterade i lydnad och fick ett förstapris samt debuterade i agility och lyckades att kamma hem en förstaplacering och en pinne i klass 1! Brorsn Vito och Noora fick lydnadsdiplom med sista snygga resultatet med HP i klass ett och fick titeln TK I Fågelsjöns Finurlig!

December månad gör fortfarande ont att skriva om då Ozzy fick somna in efter ett väldigt snabbt sjukdomsförlopp… Vi avlutade i alla fall månaden med att åka till Skåne och para Meja med Noice så nu hoppas vi på roligare nyheter i februari!

Jag har säkert missat något, jag hoppas att det inte är någon som blir ledsen för det… Jag vill med denna sammanfattning säga tack till alla valpköpare   , även ni som inte är nämnda här och säga att jag är så glad över att ni alla tar så väl hand om era hundar, aktiverar dem och kämpar även i motgångar och med diverse krämpor. Jag är glad över att just ni är de som förvaltar Fågelsjöns hundar!

GOTT NYTT 2016


Fina parningar = valpar i slutet av februari?

På juldagen åkte jag ner till Skåne och Noice för att para Meja några dagar. Det gick ju hur bra som helst och med det hoppas jag på valpar i slutet av februari.

mn2 Foto: Agneta Joonas
Blöta men stiliga


Tråkigt besked + röntgenresultat

Igår blev det en ledsam dag, jag fick ett sånt där telefonsamtal som gör att man gråter i kapp med den som ringer och ett samtal som alla uppfödare våndas för att få 
 Ozzy (Fågelsjöns Alfasi-Merlot) har fått somna in efter att djursjukhuset snabbt kunde konstatera att han hade en tumör som tryckte mot lungorna och gjorde att han knappt fick luft. De tecknen som Ozzy visat hemma är få, lite hosta och lite tröttare än vanligt 
Men säg den 10-åring som inte börjar visa lite ålderstecken...
Med några veckor kvar till sin 10-årsdag var Ozzy under söndagen med på skogspromenad och grävde upp sork ur en stubbe samt tuggade sönder en freesbee utan att någon kunde lista ut hur dålig han egentligen borde vara.
Jag är så glad över att jag valde att para Meja med denna underbara hund som betytt så mycket för sin familj men även för mig! Du kommer saknas 
Ozzy var en underbar hund med sitt lugn, sin stora viltspontanitet och den underbara personligheten som utstrålade glädje och kärlek.
Hans gener lever vidare i valpar hos Swinging Tails kennel, Renarders kennel, Arbetsviljans kennel, Fågelsjöns kennel och Agrosofens kennel.
Kram Karin och tack för att du tog så väl hand om denna fantastiska hund
Kull1_Ozzy1

Roligare nyheter är att Klura är friröntgad med B på höfter och Ua på armbågar!


Meja löper!

pizap.com14469082336612Meja löper och med hjärtat i halsgroppen så inser jag att jag iallafall kan fira julafton hemma... annars hade jag nog blivit halshuggen av familjen  .

 


ögonlysningar

Både Knixa och Meja är ögonlysta med fint resultat idag!
c61acdcdd0-knixa huvud Meja_222


7-åringar och nytt röntgenresultat!

Grabbkullen fyller 7 år idag! Grattis till er

grabbkullen

T´eshas röntgenresultat har kommit i Tyskland A2+B2 + fria armbågar!

 

Nyhetsblogg

Wronkan_hundar

Blogghistorik