Fågelsjöns kennel

Blogginlägg

Inga valpar i höst


Knixa visade sig tyvärr inte vara dräktig på ultraljudet... efter lite
tecken så hade ju ett litet hopp tänts att de lyckats träffa rätt. Knixa är
ingen lättfotad dam så om vi ska prova igen så får det bli med en väldigt
erfaren hane eftersom det är orättvist mot hanhunden när han bara vill vara en
gentleman Hittar vi en lämplig hanhund blir det eventuellt ett nytt försök i vår.

Meja (Arbetsviljans Fågelbärlöv) och Ozzy (Fågelsjöns Alfasi-Merlot) är testade Clear för DE, Degenerative Encephalopathy, vilket innebär att synonymkullen automatiskt borde vara clear.


En härlig vecka!

 

Fy tusan vilken vecka😊 jag är stolt som en tupp över alla fina resultat !

Vi börjar i Ockelbo där Malin och Klura fixade till två snygga  1 :or till i protokollet var av den ena med HP! Camilla och Icky startade en av dagarna och fick med sig en 2:a hem och uppfödarmatte muttade om att de inte anmält till jaktprovet på specialen!

På specialen startade
Jenny & Deema  som fick en 1:a på Tjp och blev provbäst i den rutan. Dessutom blev hon bästa juniortik på utställningen  samt BIM-junior! De slog även till och blev 2:a i kampen om juniortollarmästartiteln!

Malin & Klura tog sin fjärde 1:a på raken på Tjp!

Noora & Vito blev placerade 2:a bland alla juniorhanar! De startade även tjp men Vito var lite för påverkad av situation

Jacqueline  & T'esha fick fin kritik och fick HP bland juniortikarna och tävlade även för första gången i lydnad och fick  ihop ett 3:e pris! De startade även rally men diskade sig 

Caroline & Freja kom upp på en snabbvisit för att starta lydnad för första gången och fick ihop ett 2:apris!

Kristina & Atlas fick 79 poäng  på workingtestet och får därmed starta öppenklass. De tävlade även rallylydnad men fick lite för mycket avdrag på poängen. På utställningen fick de fin kritik och Hp!

 Camilla  & Icky startade på workingtest och fick ihop 86 poäng och är kvalificerade för öppen klass 😊 På utställningen fick de fin kritik och Hp!

Anna-Karin & Flora startade tjp och fick trots en skendräktig Flora ett 3dje-pris och var med och tävlade om juniortollarmästartiteln. På utställningen fick de fin kritik!

Viktoria & Saga startade tjp men Saga ville inte tolla ordentligt så det blev för dagen inget pris

Malin & Wilma startade rallylydnad men diskade sig när matte klappade hunden i honnören. De startade även agility och hade väldigt roligt men diskade sig på svåra banor.

Som kuriosa kan jag säga att det inte är tomten som är far till alla duktiga och snygga barn utan det är Ozzy Fågelsjöns Alfasi-Merlot (Karin) 😉 Förutom alla snygga Fågelsjöare  (Deema, Vito, Klura, T'esha och Freja) så är han även pappa till årets Tollarmästare Arbetsviljans Hallongrotta (Anna Fredriksson) och morfar till årets juniortollarmästare Arbetsviljans Tigerkaka (Elisabet Nordqvist)   Dessutom är han pappa till Arbetsviljans Kolakaka (Susanne Stjernfeldt) som blev bästa diskvalificerade hane och BIM-disk. Han är också pappa till Agrosofens Kära hjärtanes som placera sig 3:a i kampen om juniortollarmästartiteln!  Mejasonen Svinto -Arbetsviljans Flinta ( Kenth Fredrikssonksson) placerade sig 4:a i jaktklass  hanar!

 

Själv strök jag Meja från workingtestet för att hinna se så många valpar som möjlilgt! Stratade dock på rallylydnade med en övertaggad Meja så där rann det iväg många poäng. Vi provade även på Björntestet vilket var spännande! Massor av foton i Facebookgruppen "Fågelsjöns kennel" men även lite nya foton i fotoalbumet!

 

Nyhetsblogg

Wronkan_hundar

Blogghistorik

«augusti 2015»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Spionkullen har flyttat!
5 veckor
14 dagar
2023 inleds med Fågelsjöns 12:e kull!
Tillbakablick på 2022
Bonus ungefär fem veckor gången!
Vi har bestämt att Bonus är dräktig!
Plötsligt sker en uppdatering!
Valpar tillverkas :)
Grattis på 1-årsdagen!

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014